Ølbrygning I Aalborg

Der er ikke nogen steder i Danmark hvor ølbrygning ikke er vokset eksplosivt i de senere år og Aalborg er på ingen måde i undtagelse. Ølbrygning kan med rette kaldes den nye Folke hobby for mænd. Det er ikke færdig det kun er mænd der kan have det som en hobby, men fordi det mest er mænd. Kvinder er dog meget velkommende og vi kan godt bruge mange flere.

Hvorfor vokser ølbrygning?

Det er svært at sige med sikkerhed hvorfor så mange flere er begyndt at brygge øl, men det kan godt hænge sammen med at vi i de senere år får mere og mere fritid. Det i kombination med at interessen for øl generelt har været stigende så er det meget naturligt at flere også begynder at brygge selv. Jeg er også sikker på at rigtig mange har siddet og nydt en godt øl i godt selskab hvor snakken omkring hvordan man egentlig brygger øl og lysten til at gøre det er kommet frem

Hvorfor brygger du ikke?

Ja hvorfor brygger du ikke øl? En let måde at komme i gang med kunne være ved hjælp af et beerkit https://box2brew.dk/ekstrakt/beerkits. Beerkit er den helt lette måde at komme i gang, og der er mange der sammenligner det lidt med at brygge saftevand. Man har en ekstrakt som man tilsætter vand og gær. Ja det lyder faktisk ikke af saftevand ikke. Det er utrolig let at have med at gøre, og jeg vil påstå at her kan alle brygger øl. Ung som gammel. Udover selve beerkit så skal du også bruge lidt småting af udstyr som gærspand og kapselpåsætter. Det er super let så der er ikke nogen undskyldning for ikke at komme i gang hjemme ved dig selv. Du kunne jo spørge den person du sidst har nydt en øl i godt selskab med, om ikke det var noget for jer at prøve at brygge en øl selv.

Skal det være lidt mere avanceret?

Hvis du synes det lyder lidt for let at brygge øl på den måde, at kan du også gå i gang med en lidt mere avanceret brygmetode. Du kan også vælge at brygge på den samme måde som bryggerierne ved hjælp af malt og humle. Der findes også en brygmetode sådan lidt mellem de to som kaldes for ekstraktbrygning. Du skal lave lidt mere end når du brygger med et beerkit, men det er også noget alle kan være med til. Denne metode kan du læse meget mere om her https://brewlex.dk/category/ekstrakt-brygning/. Når du brygger på ekstrakt så har du meget mere indflydelse på hvordan det færdige øl kommer til at smage, og du kan sammensætte en øl helt efter din smag når du har brygger nogle gange.